LIMBVRG ontmoet Bèr | 25 juli 2013
Bèr is gearriveerd op het Vrijthof!

Vorige week werd de komst van de beroemde mosasaurus Bèr al aangekondigd. Vanaf deze week is hij, in zijn geheel, te bewonderen op het Vrijthof in Maastricht. Bèr speelt namelijk de hoofdrol in het nieuwste project van Zicht Op Maastricht, namelijk de Anamorfose 'Duiken naar Bèr'. In de schildering op het Vrijthof, die op het eerste gezicht een onbegrijpelijke vlek lijkt, zit een stukje geschiedenis van Maastricht van 66 miljoen jaar geleden verscholen. Bezoekers dienen de toren van de Sint Janskerk te beklimmen, want op 45 meter hoogte geeft de schildering op spectaculaire en driedimensionale wijze zijn geheim prijs. Een ontmoeting met de beroemde Bèr is mogelijk door op de springplank op het Vrijthof te gaan staan: er kan dan letterlijk een duik worden genomen in het water waarin Bèr zwemt.

De anamorfose op het Vrijthof is een perspectivische tekening. Er wordt gebruik gemaakt van de techniek waarbij de waarnemer een positie moet zoeken om een goed beeld te krijgen van het onderwerp van de schildering. De anamorfose is een project van Zicht Op Maastricht, onderdeel van BV Limburg, in samenwerking met de Sint Janskerk en de protestantse gemeente Maas-Heuvelland. De schildering werd uitgevoerd door de Maastrichtse kunstenaar Manny Dassen, zoon van Pieke. De anamorfose is ontworpen door architectenbureau Maurer United. De anamorfose is geschilderd met Sikkens verf, met speciale dank aan AkzoNobel.

Activiteiten rondom de Anamorfose

Hoewel Bèr de hoofdrol speelt in het project van de Anamorfose 'Duiken naar Bèr', is er veel meer te doen rondom het Vrijthof in Maastricht. Vanaf de toren van de Sint Janskerk kun je namelijk ook genieten van een indrukwekkend uitzicht over de stad Maastricht. Ontdek de verborgen juweeltjes van de stad door middel van de panoramische borden, die het uitzicht vanaf de toren verder toelichten.

Neem voor of na het beklimmen van de toren van de Sint Janskerk ook zeker een kijkje in de kerk zelf! In de kerk wordt meer informatie verschaft over de technieken achter de anamorfose, maar ook over de geschiedenis van de Sint Janskerk zelf. Ook is er rondom het Vrijthof een unieke ansichtkaart te vinden, geheel in stijl van de Anamorfose, die gratis kan worden meegenomen als aandenken aan jouw ontmoeting met Bèr.

Actie: ontvang een DOEboek bij jouw bezoek aan de Anamorfose!

Aanstaande zaterdag 27 juli zullen de eerste tien kinderen, die de Anamorfose bezoeken door de toren van de Sint Janskerk te beklimmen, een gratis exemplaar van het Limburgs DOEboek voor de jeugd ontvangen. Ideaal om de laatste paar weken van de zomervakantie mee door te komen!

Ook lid worden van de BV Limburg? Klik hier voor bedrijven of hier voor particulieren.

rode balk