LIMBVRG versterkt | 05 juli 2013
Een onmisbare partner

"BV Limburg is een onmisbare partner in de merkpositionering van de stad Maastricht. Samen presenteren wij de speciale mobiele applicatie Maastrichtmap.nl. Zowel de historische informatie vanuit BV Limburg, alsmede praktische VVV informatie over shoppen, horeca, hotels en parkeergarages kunnen hiermee ter plekke worden opgeroepen. Met de mobiele en online presentatie-combinatie van historische en toeristische informatie, verbeteren we gezamenlijk sterk de kwaliteit van dienstverlening aan bezoekers van de stad. Daarnaast draagt ons team van stads- en grottengidsen met veel liefde en passie bij aan het sociaal kapitaal van Maastricht en Limburg. Hun verhalen, veelal aangevuld met eigen biografische herinneringen, hebben door BV Limburg dan ook een bijzondere plek gekregen in de culturele biografie.”

Marcel Knols, algemeen directeur VVV Maastricht en bedrijfslid van BV Limburg

> Ook samenwerken met BV Limburg?

Limburgs DOEboek

De zomervakantie voor de Limburgse jeugd is begonnen! Maar ze hoeven niet stil te zitten, want gelukkig is er het Limburgs DOEboek voor de jeugd. Met puzzels, spelletjes, tekeningen en verhalen leren ze namelijk alles over Limburg. Over koning Swentibold, lang geleden een Heer in Born. Of over de Bokkenrijders, een mysterieuze bende die vroeger de hele streek onveilig maakte. Maak echte Limburgse toverdrankjes of bak zelf je eigen Limburgse vlaaitje. Niet alleen leuk en verrassend, maar ook informatief en leerzaam!

Het Limburgs DOEboek is een co-creatie van Jong Nederland, Veldeke Limburg, IVN, Media Groep Limburg en BV Limburg.

> Bestel het DOEboek hier!

Schrijversportaal literairlimburg.nl

Een succesverhaal

Het schrijversportaal www.literairlimburg.nl helpt jonge Limburgse schrijvers met alle vragen die een beginnend schrijver kan hebben. Het is een niet-commerciële dienstverlenende website voor alle Limburgse auteurs in spe, met als doel deze toekomstige schrijvers een platform te geven om hun werk op nationaal niveau uit te brengen. Het portaal zorgt voor begeleiding en ondersteuning door het beschikbaar stellen van bekende Limburgse auteurs als schrijfcoach, door te helpen met het corrigeren en redigeren van het manuscript of door het leveren van pers- en promotiediensten.

Een succesverhaal van het schrijversportaal is de auteur Yvonne Franssen. Zij gaf haar thriller 'Mysterie aan de Maas' uit met hulp van het schrijversportaal literairlimburg.nl. In deze bloedstollende thriller maak je kennis met twee echtparen, dus vier liefdes - maar van wie voor wie? Het is ruw weer voor de huwelijksbootjes, er valt zelfs een dode.. 'Mysterie aan de Maas' van Yvonne Franssen ligt nu in de winkels!

> Ook schrijfambities?

Spot de LIMBVRG-caravan!

Vele Limburgse evenementen hebben zich bij ons gemeld voor het lenen van onze rode, guitige bedrijfswagen op drie wielen: de LIMBVRG-caravan. De afgelopen weken stond de caravan al op Scenes Connected en de Triathlon in Stein. Aankomende periode zal de caravan onder andere dienst doen op Open Dag Atelier Venlo, Quatorze Juillet (Maastricht), het Zuid-Limburgse Federatie Feest (Limbricht), Culture Valley (INKOM Maastricht), het TentfeStein (Stein) en de Triathlon in Maastricht. Spot jij de caravan? Plaats jouw foto op onze Facebook-pagina!

> Ook de LIMBVRG-caravan huren?

Ook lid worden van de BV Limburg? Klik hier voor bedrijven of hier voor particulieren.

rode balk