LIMBVRG rapt | 17 mei 2013
Batteraaf

Rap in Limburgs dialect

Het project Batteraaf brengt Limburgse artiesten en de Limburgse jeugd samen, met het doel liedjes in dialect te produceren. Rap, een zeer populaire muzieksoort onder de huidige jeugd, mag dan natuurlijk niet vergeten worden. Daarom zal de Limburgse rapgroep REBZJIE een heuse Limburgse rap componeren tijdens de derde inspiratiesessie van Batteraaf op 23 mei in het Cuypershuis in Roermond. Roel Peijs van REBZJIE zal uitleg geven hoe een Limburgse rap wordt gemaakt. De aanwezige jeugd kan hierop reageren en vertellen wat ze graag in de rap willen horen.

Ben of ken je jeugd tussen de 8 en 12 jaar? Kom dan 23 mei om 13.00 uur naar het Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1 in Roermond, en rap met ons mee!

> Lees hier meer over Batteraaf

Lancering nieuwe modellen Mergel Urn

Op zondag 19 mei (eerste Pinksterdag) zal BV Limburg, tijdens de Open Dag ter ere van het 10-jarig bestaan van Natuurbegraafplaats Bergerbos, de twee nieuwe modellen van de Mergel Urn onthullen. De Mergel Urn, een echt Limburgs natuurproduct, legt een verbinding tussen de geboortegrond en het afscheid van het aardse leven. Om 15.00 uur zullen de nieuwe modellen van de Mergel Urn geĆÆntroduceerd worden. Tijdens de presentatie wordt een woord van uitleg gegeven over de geschiedenis van het cremeren (door Gerard Rooijakkers) en de hedendaagse gebruiken (door Loes Jeuken).

Iedereen is van harte welkom op de Open Dag van het Bergerbos, Roskam 7 in St.Odiliƫnberg, vanaf 11.00 uur!

> Lees hier meer over de Mergel Urn

Mie Sjoen Mestreech

Aflevering 5

In de vijfde aflevering van Mie Sjoen Mestreech ontmoeten we Wesly Benoit, bekende horecaondernemer en Maastrichtenaar in hart en nieren. Huub treft Wesly op het Onze Lieve Vrouweplein, het plein dat met zijn ambiance en historie Wesly's favoriete plekje is. Een dagje op dit plein, dat volgens hem de mensen dichter bij elkaar brengt, voelt voor hem als een dag op vakantie.

> Bekijk hier snel de aflevering
> Wat is uw favoriete plekje van Maastricht? Discussieer mee!

Praat mee op Facebook!

Raak jij maar niet uitgepraat over Limburg? Laat je stem horen op de Facebook community's van BV Limburg en Zicht Op Maastricht!

Ook lid worden van de BV Limburg? Klik hier voor bedrijven of hier voor particulieren.

rode balk