LIMBVRG koestert | 02 mei 2013
Nieuwe modellen Mergel Urn op Open Dag Bergerbos

Op zondag 19 mei zullen twee nieuwe modellen van de Mergel Urn worden geïntroduceerd tijdens de Open Dag van het Bergerbos. De Mergel Urn, een echt Limburgs natuurproduct, legt een verbinding tussen de geboortegrond en het afscheid van het aardse leven. Het is daarom ook een bewuste keuze om een samenwerking met de Natuurbegraafplaats Bergerbos op te zetten. Op deze bijzondere begraafplaats worden de overledenen midden in de natuur begraven, in een omgeving met een rustiek en vertrouwd karakter, waar vrijheid centraal staat.

Iedereen is vanaf 11.00 uur welkom op deze bijzondere Open Dag van Natuurbegraafplaats Bergerbos!

> Lees hier meer over de Mergel Urn

Mie Sjoen Mestreech

Aflevering 4

Deze week ontmoet Huub Adriaens onze eigen Gerd Leers. De Nederlandse politicus is natuurlijk vooral bekend als de geliefde voormalige burgemeester van Maastricht. Leer hem beter kennen als hij je meeneemt naar zijn favoriete plekje, de Apostelhoeve. Hier komt hij om van de natuur te genieten, om hard te lopen en tot rust te komen. Natuurlijk geniet hij ook graag van de Maastrichtse wijn, die hij ziet als een visitekaartje van de stad. Gerd Leers deelt graag met jou waarom hij trots is op Maastricht!

> Bekijk hier snel de aflevering
> Praat mee over Maastricht op de Zicht Op Maastricht Facebook-pagina


Mestreech, dat bin iech!

Het succesvolle project "Mestreech, dat bin iech" van Zicht op Maastricht en Tout Maastricht zal ook dit jaar weer plaatsvinden. Maastrichtse basisschoolkinderen zullen opnieuw ondergedompeld worden in de Maastrichtse cultuur. Met een echt Sjeng-dictee, het zingen van oude Maastrichtse liedjes en het uitoefenen van oude Maastrichtse volksspelletjes zullen de kinderen onontkomelijk geconfronteerd worden met hun Maastrichtse roots. De aftrap van dit cultuureducatie-project zal plaatsvinden op zaterdag 11 mei, in samenwerking met het Leger des Heils in Maastricht.

> Lees hier meer over Mestreech, dat bin iech

Huur de Hoofdwacht

De monumentale Hoofdwacht - aan het mooie Vrijthof in Maastricht - beschikt over enkele inspirerende vergaderzalen. Op zoek naar een exclusieve locatie of up-grade voor uw bijeenkomst? Deze bijzondere zalen in de bruisende stadskern schenken uw bijeenkomst net ietsje meer. En in de maand mei is BV Limburg extra gastvrij! Bij reservering van één van onze karakteristieke vergaderzalen, ontvangt u nu een exclusief LIMBVRG-pakket!

> Lees hier meer over de Hoofdwacht

Ook lid worden van de BV Limburg? Klik hier voor bedrijven of hier voor particulieren.

rode balk