LIMBVRG verbindt | 18 april 2013
Batteraaf

De jeugd weer aan het dialect krijgen, het mag een uitdaging zijn, maar het is een uitdaging die BV Limburg graag aangaat. Niets is immers zo verbindend in onze provincie dan onze Limburgse taal, maar het is aan de nieuwe generaties om het dialect te blijven uitdragen. Het project Batteraaf brengt Limburgse artiesten en de Limburgse jeugd samen, met het doel liedjes in dialect te produceren die de doelgroep aanspreken. Vorige week woensdag 10 april vond er een inspiratiesessie van het project Batteraaf plaats in het Limburgs museum. L1 bracht verslag uit.

> Bekijk hier het videoverslag van L1
> Lees hier meer over het project Batteraaf

Mie Sjoen Mestreech

Aflevering 3

Deze week ontmoet Huub Adriaens zanger, cabaratier en tv-persoonlijkheid Thei Dols. Thei, van oorsprong uit Sittard, legt uit waarom hij zijn hart aan Maastricht heeft verpand. Samen met Huub bezoekt hij zijn favoriete plekje, de Boschstraat. De brede avenue, de historie en het volkse karakter maken de Boschstraat Thei's lievelingsplekje in Maastricht.
Is de Boschstraat ook jouw favoriete plekje? Praat mee op de Zicht Op Maastricht Facebook!

> Bekijk de nieuwe aflevering van Mie Sjoen Mestreech

Het verbinden van de Euregio met een culturele agenda

"Het motto van BV Limburg 'de Limburgse cultuur ècht een impuls geven' sluit naadloos aan bij de missie van Charlzz.com. Wij verbinden Limburg met de Euregio door een culturele kalender aan te bieden in de taal van de bewoners zelf. Op deze manier nodig je mensen die aan de andere kant van de grens wonen uit om bij ons te komen kijken. Wij zijn trots op wat er zich in Limburg allemaal afspeelt op het gebied van Kunst en Cultuur."

Annemiek Groen
Charlzz.com is een bedrijfslid van BV Limburg
> Lees de hele testimonial hier

Ook cultuur en ondernemerschap verbinden?
> Word lid van de coöperatie BV Limburg!

Winnaar van expositie in Hoofdwacht

De gelukkige winnaar van een expositie in de Hoofdwacht is kunstenaar Hank Beelenkamp. Het schilderij van Hank, genaamd 'Zomer in Limburg' zal een plaats krijgen in de grote vergaderzaal van de Hoofdwacht. Het schilderij 'Zomer in Limburg', viel op tussen alle inzendingen door het gebruik van het kleurenpalet van de Limburgse vlag, de vrolijkheid en de eigen stijl. Hank liet zich dan ook inspireren door een mooie, zonovergoten zomerdag in Limburg.


Ook lid worden van de BV Limburg? Klik hier voor bedrijven of hier voor particulieren.

rode balk