LIMBVRG kleedt aan | 01 februari 2013
Ledenbijeenkomst & Masterclass BV Limburg

Het Rijnland-model is volop in het nieuws. Zeker nu de kritiek op het Amerikaanse (Angelsaksische) kapitalistische systeem dagelijks de voorpagina's haalt, wordt de roep om een andere wijze van besturen en bedrijfsvoering sterker. Maar wat betekent dat nu, 'Rijnlands'? De term heeft doorheen de jaren heen in de praktijk een specifieke invulling gekregen. Mathieu Weggeman deed de kernpunten van de Rijnlandse stijl aan de hand van voorbeelden tot leven komen in een zeer inspirerende masterclass. Bedrijfsleden van BV Limburg werden hiervoor verwelkomd in het mooie Sandton Chateau de Raay te Baarlo. De reacties waren unaniem lovend en zette menig aanwezige aan tot reflectie over de eigen manier van bedrijfsvoering.

> Ook bedrijfslid worden van de BV Limburg?
Durf jij LIMBVRG aan te kleden?

BV Limburg is een coöperatie van overheid, ondernemers, culturele instellingen en educatieve organisaties. Investeren in de Limburgse cultuur doen we echter ook met kunstenaars en studenten uit de creatieve Limburgse contreien. Zij hebben nu de kans om de prachtige vergaderzaal van de Hoofdwacht te voorzien van een eigen ontworpen creatie.

Wekelijks komen er diverse gezelschappen, met een zakelijke en/of culturele achtergrond, vergaderen in de Hoofdwacht. Jij krijgt de kans hun bezoekje een culturele meerwaarde te bieden door een ontwerp in te dienen rondom het thema ‘Limburg’. Laat je creatieve gedachten over onze rijke provincie de vrije loop gaan bij het fotograferen, tekenen of schilderen. Misschien hebben de bezoekers van de Hoofdwacht binnenkort wel de eer getuigen te mogen zijn van jouw bijzondere Limburg-creatie.

Stuur een foto van je creatie + korte motivatie voor 31 maart 2013 in via [email protected] of BV Limburg, Vrijthof 25, 6211 LE Maastricht.

> Hoofdwacht huren?
Batteraaf

Zoals beloofd lichten wij een tipje van de sluier en introduceren wij alvast één van onze nieuwe projecten van dit jaar. BV Limburg staat namelijk te popelen om aan de slag met het project Batteraaf. Het doel van het cultuureducatie project is om dialectgebruik onder kinderen te stimuleren. Basisschoolleerlingen worden samengebracht met bekende Limburgse artiesten, schrijvers en componisten tijdens inspiratiesessies op Limburgs mooiste culturele locaties. Tijdens deze sessies zullen de Limburgse artiesten samen met de kinderen twaalf liedjes in het dialect instuderen, waarna er een CD wordt uitgegeven. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Speeltuinwerk Limburg.

In november afgelopen jaar heeft er al een inspiratiesessie plaatsgevonden bij Kumulus in Maastricht, onder leiding van Beppie Kraft en Wiel Kusters. Wegens groot succes gaat BV Limburg daarom ook in Kerkrade, Roermond en Venlo sessies organiseren voor de jeugd, waarbij bekende Limburgse artiesten uit verschillende regio’s aanwezig zullen zijn. Wij houden u zeker op de hoogte!

Ook lid worden van de BV Limburg? Klik hier voor bedrijven of hier voor particulieren.

rode balk

uitschrijven