LIMBVRG brengt samen | 12 januari 2013
Alaaf Limburg!

De feestdagen zijn voorbij, de kerstboom is net de deur uit, maar wij kijken alweer met smart uit naar de volgende feestdagen. Echte Limburgse feestdagen, waarbij het "feesten" letterlijk opgevat mag worden, want carnaval is in aantocht.

Als coöperatie van en voor Limburg, wil BV Limburg natuurlijk aandacht besteden aan dit typisch Limburgse volksfeest. BV Limburg is daarom cultureel partner van Alaaf Limburg . Alaaf Limburg is een crossmediaal platform voor alle verenigingen, artiesten, evenementen en carnavalisten in Limburg. Het is een platform dat verbindingen legt tussen Noord-, Midden- en Zuid-Limburg en onze Limburgse carnaval tradities opnieuw onder de aandacht brengt, die voor velen onbekend zijn, om deze te waarborgen voor de toekomst. Via Alaaf Limburg kunnen gebruikers het laatste nieuws, evenementen en updates met elkaar delen. Ook biedt Alaaf Limburg de mogelijkheid het carnavalsnieuws te personaliseren aan de hand van persoonlijke interesses.

Vier carnaval samen met Alaaf Limburg !
Lid Belicht: Balanz Facilitair

"Onderdeel zijn van de coöperatie BV Limburg is voor Balanz Facilitair heel vanzelfsprekend. Want Maatschappelijk Verantwoord Cultureel Ondernemen is een proces dat we alleen samen kunnen doorlopen. En om daadwerkelijk krachten te kunnen bundelen, is een organisatie met een positieve mentaliteit als de BV Limburg, die actief samenwerkingsverbanden creëert, onontbeerlijk.
Als partners van de coöperatie kunnen wij ons gezamenlijk op nieuwe marktkansen richten.
Innoveren en samenwerken met oog voor mens, maatschappij, cultuur en milieu en voor een sterke, bloeiende Limburgse regio."

Ben Theeuwen, directeur Balanz Facilitair en bedrijfslid van BV Limburg

Balanz Facilitair, voorheen bekend als Licom Schoon, is diepgeworteld in de Limburgse gemeenschap. Deze mensgerichte en maatschappelijk betrokken organisatie is een 100% dochter van het Limburgse Vebego, een internationaal opererend familiebedrijf.

> Lees meer testimonials van bedrijfsleden

Het Verdrag van Maastricht

De Hoofdwacht is omgedoopt tot Europahuis . Het veelal besproken, beroemde ofwel beruchte Verdrag van Maastricht heeft zijn intrek genomen in de Hoofdwacht en is nog te bekijken tot en met zondag 20 januari. Dit is uw laatste kans om een blik te werpen op dit verdrag, dat misschien wel het belangrijkste stukje historie bevat van de vorming van de Europese Unie. Maar er is nog veel meer te beleven in ons Europahuis. Neem gerust uw kinderen mee voor ons interactieve, leerzame Spookhuis van de Euro. Daarnaast worden de ware spookhuizen - fictieve bouwsels die op de bankbiljetten van de euro zijn afgebeeld - in een driedimensionale wereld tot leven geblazen en kunt u het lichtspektakel 'De Begeerde Bruid' nogmaals bekijken.

De expositie is elke werkdag (met uitzondering van maandag) geopend van 14.00 - 18.00 uur. Toegang is gratis.


BV Limburg in 2013

Graag geven wij een vooruitblik op 2013, wat weer een cultureel verantwoord gevuld jaar zal worden als het aan BV Limburg ligt! Met oude en nieuwe producten en projecten zal BV Limburg samen met de partners in de Limburgse cultuur investeren. Samenwerken, co-creatie, cultureel verantwoord ondernemen en Limburgs zelfbewustzijn zijn ook dit jaar weer de sleutelwoorden. Hou de volgende nieuwsbrief en de website in de gaten voor een overzicht van nieuwe producten en projecten.
Ook lid worden van de BV Limburg? Klik hier voor bedrijven of hier voor particulieren.

rode balk

uitschrijven